dinsdag 28 juli 2009

Bogotadooknog









Bogota is vooral een rare stad. Het historisch centrum is, op het hoofdplein na, een vervallen verzameling van gebouwen die er 20 jaar geleden waarschijnlijk veel mooier uitzagen dan nu.

Absoluut pluspunt zijn wel de indrukwekkende musea. Zo is er het Museo de Oro, waar we na enkele uurtjes rondlopen bijna gehypnotiseerd buitenkomen door al dat blinkend goud. Botero mag dan wel van Medellin afkomstig zijn, het museum hier is een prachtige verzameling van volumineuze figuren op doek en in beeldvorm. Het opmerkelijkste aan het politiemuseum (buiten dat het een dakpan heeft waar het bloed van Pablo Escobar opkleeft, na te zijn neergeschoten door een "moedig" en "kordaat" optredende politie, hun woorden) is dat het omringd is met winkeltjes waar iedereen zich een volledige "officiele" politie-outfit kan aanschaffen, badge incluis.
We pikken nog een gratis Andy Warhol tentoonstelling mee en zo is ons vatje cultuur weer vol.

We maken nog een uitstap naar een zoutgroeve waar ze de zotste plaats hebben gevonden om een kathedraal neer te zetten (lees uigraven). Meer dan 200 m onder de grond lopen we door torenhoge zalen van puur zout.

Geen opmerkingen: