donderdag 6 augustus 2009

Zo vrij als een vogel in Bucaramanga

"He who binds himself to a joy,
does the winged life destroy.
He who kisses the joy as it flies,
lives in eternety´s sunrise."
- William Blake -

Op 5 Augustus 2009 passeerden we de kaap van 1 jaar reizen. Hard labeur :-), dus besloten we de rugzakken af te gooien en maakten van het huis boven op een berg onze thuis voor twee zalige weken. Vreemd hoe dagdagelijkse dingen een bron van vreugde kunnen zijn als je ze lang niet doet... je kleren in een kast leggen, winkelkarretje volladen, elke dag koken, was en plas doen, ja, zelfs kuisen was een plezier (ieder zijn ding)!

We kwamen hier met als doel de mens z'n oudste droom in vervulling te laten gaan: LEREN VLIEGEN! Samen met Oliver, onze Britse mede-student, verdiepten we ons in de wereld van het parapenten (of paragliden), waar al snel bleek dat de enige manier om het te leren is erin te vliegen, letterlijk dan. En zo gebeurde dat op 5 augustus 2009, op dag 2 van de cursus en dag 365 van onze reis, we voor de eerste keer het ongelooflijke gevoel mochten ervaren een vogel te zijn.

Laat ons zeggen dat het bij tijden best een zwaar leerproces was, zowel het leren vliegen (of liever, het leren landen en opstijgen) als het leren wachten (op goede wind en op onze fantastische maar druk bezette instructeur Richie), want wij als gejaagde Belgen (vooral goele :-) ) hebben soms nog altijd problemen om aan onze tijdsstress te ontsnappen.



Twee weken en meer dan dertig vluchten later, sloten we de cursus af met een heerlijke vlucht die langer dan een uur duurde... en met een half mankend lijf vol rotte plekken!

Geen opmerkingen: