dinsdag 21 juli 2009

De grafbewakers van San Augustin

"De rit naar" is er weer eentje die in de top 5 van meest memorabele mag. 6 uur lang rijden we over een paadje waar hobbel de bobbel niet meer van toepassing is, maar waar we echt een helm nodig hebben om deze rit heelhuids te overleven. We springen enkele keren een halve meter hoger tot tegen het plafond van de bus.


Maar elke put en bobbel in de weg was het waard om hier te geraken. San Augustin is immers de streek waar honderden beelden zijn teruggevonden, elk verschillend en sommigen tot 7 m hoog. Veel weet men niet over deze mysterieuze beelden, alleen dat ze ergens rond Christus werden vervaardigd als beschermers van de doden. We lopen uren rond in de archeologische sites en verkennen de omgeving (op zoek naar beelden natuurlijk) per jeep en te paard, we krijgen er niet genoeg van.


Onze beleving van dit gezellige dorpje (en Colombia ) wordt nog intenser door de goede zorgen van Mario en zijn vrouw die ons enkele dagen zo in de watten leggen dat we zelfs de afschuwelijke verflucht in onze kamer vergeten...

Het is een kleine wereld merken we (weeral), we lopen Edel tegen het lijf met wie we 11 maanden geleden een koude Mongoolse Ger deelden...

1 opmerking:

Anke zei

Hey lieve schatten,
Tis weer effe geleden da we elkaar gesproken hebben hé! Maar ja, nog een dikke 4 maanden en jullie zijn weer terug in het belgenlandje! hier alles min of meer goed, beetje ziekjes, maar ja da geneest meestal hé! Geniet nog van de laatste maanden, denk af en toe aan ons met verjaardagen, waarbij jullie uiteraard ook steeds uitgenodigd zijn hé :D.
Tot gauw!
Anke